Autószerelő

Tudod, hogy a 33 legkeresettebb szakma között van az autószerelés?
Ha már kiskorodban is csak a kisautókkal játszottál, ha a kedvenc sportod a Forma-1, ha a számítógépezés helyett szívesebben elnézed, ahogy édesapád az autótokat bütyköli (és még segítesz is neki), akkor a mi iskolánkban a helyed!
Nálunk megismerheted a gépjárművek működési elvét, ellenőrzési folyamatait és javítási módjait. Az elméleti és a gyakorlati képzés korszerű, számítógépekkel felszerelt tantermekben és az iskola tanműhelyében zajlik. A szakma tanulása a 13. és a 14. évfolyamon a sikeres érettségi vizsga letételét követően kezdődhet meg. A szakképzés befejezése után lehetőség van 1 éves tanulási időt követően a közlekedésgépészeti technikus vizsga letételére, illetve felsőfokú tanulmányok folytatására is.
Tehát ha szeretnél jól képzett, nyelveket beszélő szakember lenni, aki tud bánni a legújabb diagnosztikai készülékekkel, és el tudja olvasni a többnyire angol nyelvű műszaki leírásokat, ha az a vágyad, hogy külföldön dolgozhass, vagy ha itthon szeretnél jól menő műhelyt nyitni, akkor gyere hozzánk! Itt megvalósíthatod gyermekkori álmaidat!


Gyakorló fodrász

Egy jó fodrászszalonba beülni mindig többről szól, mint a hajad ápolásáról. A fodrászod sokszor a barátod, a lélekbúvárod, a felvidítód, aki mellesleg még egy klassz frizurával is feldobja a napodat. Ha eddig is szívesen vasaltad vagy bodorítottad, vágtad vagy dúsítottad a hajad, de még rokonaidat, ismerőseidet sem kímélted ettől a mániádtól, akkor a fodrász szakon a helyed! Kitűnő elméleti és gyakorlati fodrászoktatóktól lesheted el a hajszobrászat fortélyait az örök klasszikus formáktól kezdve a legtrendibb kreációkig. Nem mellesleg pedig – az iskola saját, modern eszközökkel felszerelt tanműhelyében – hasonló érdeklődésű barátokra tehetsz szert, jövendő szakmád emberi kapcsolatait is megalapozhatod.


Könyvkötő és nyomtatvány-feldolgozó

Aki simított, lapozgatott, szagolt már meg törődéssel, szeretettel egy számára kedves könyvet, annak nem kell magyarázni, hogy hiába egyre népszerűbbek az elektronikus olvasmányok, azok egy valódi kötet tapintását, illatát, esztétikai többletét nem pótolhatják. Kedvenc íróink, költőink művei is nagyobb élvezetet nyújtanak, ha igényes, szép kötésben, minőségi papírra nyomtatott formában vehetjük kézbe őket. Hogy ez megtörténhessen, a könyvkötő alapos, precíz munkája szükséges, aki beállítja a papírfeldolgozó és könyvkötő gépeket, ügyel azok minőségére, ápolja és karbantartja az eszközöket, és még a munkavédelmi előírások betartására is van gondja. A nyomdaipari technikák elsajátításához türelem és kitartás kell, de ha te is úgy érzed, a könyv a tudományos és művészeti fejlődés alapja és jelképe, ez egy neked való hivatás, amelyre alaposan felkészülhetsz ezen a szakon iskolánkban.


Motorkerékpár-szerelő

Szenvedélyed a motorod, a bicajod? Akkor is találsz rajta szerelnivalót, ha éppen nem rossz? Szívesen kísérletezel újabb szétszedési majd összerakási technikákkal? Esetleg már a haverok is rád bízzák a túlhajtott járgányaikat egy kis helyrepofozásra? Akkor az alapokkal már nem lesz semmi baj, ez egy neked kitalált szakma! Iskolánk szakmai képzésében azt is megtanulhatod mellé, hogyan csinálják ezt a profik: hogyan ültetnek át a gyakorlatba műszaki leírásokat, hogyan alkalmazzák a legmodernebb számítástechnikai eszközöket a szerelés megtervezéséhez és kivitelezéséhez, hogyan tartják karban saját eszközeiket is. Fokozódik környezettudatosságod, felelősségérzeted, megtanulhatsz biztonságosan, precízen dolgozni. Egy jó szerelő az ügyfelekkel is kapcsolatot tart, felméri a problémát, előzetes kalkulációt készít, majd a legújabb technikákkal is lépést tartva olyan munkát ad ki a kezéből, hogy szívesen visszajárjanak hozzá, jó hírét vigyék. Ezt készítjük mi elő, a többi már csak rajtad múlik, de ne feledd, egy jó mester is élete végéig tanul.


Épületgépészeti csőhálózat és berendezés szerelő

Az épületgépészek az épületekben található különféle funkciójú, csőhálózati rendszerekkel foglalkoznak.
Ők teszik az elkészült épületeket használhatóvá az emberek számára azáltal, hogy ellátják azokat a számunkra fontos komforttal.
Ez a szakma nagyon szerteágazó. Ide tartozik a vízellátás és a csatornázás, a gázellátás, a fűtéstechnika, a légtechnika és a klímatechnika..
Ezek teszik élhetővé és kényelmessé a mindennapjainkat.
Aki ezt a szakmát szeretné választani, készüljön fel arra, hogy nagyon sokoldalú tudást kell megszereznie. Nem lehet felületes, mert emberek biztonsága, sőt élete múlhat azon, milyen jól végzi majd a munkáját.
Ahhoz, hogy jó szakember legyél, szükséged van rendszerező képességre, precizitásra, kézügyességre és határozottságra. Elővigyázatosnak kell lenned és körültekintően kell dolgoznod. Fontos még az együttműködési készség és az, hogy jól tudj kommunikálni munkatársaiddal.
Ha mindezek a tulajdonságok megvannak benned, bátran jelentkezz erre a szakmára.
Ha jól elsajátatod, rengeteg sikerélményben lehet majd részed.


Festő, mázoló és tapétázó

A festő, mázoló és tapétázó egyike az építőipari szakmáknak.
A festő akkor kezdi a munkáját, amikor a kőműves és a burkoló már befejezte. Az ő munkája által nyeri el egy új épület a végső formáját.
Ha van szépérzéked és olyat szeretnél alkotni, ami tetszik az embereknek, válaszd ezt a szakmát!
Gyakran kell már meglévő épületen, vagy épületben kell dolgozni, és ilyenkor a tulajdonos kérheti a tanácsodat, hogy milyen színeket, mintákat ajánlasz. Ezért kreatívnak kell lenned, hogy jó tanácsot tudj adni.
Fontos a jó kommunikációs készség és a megbízhatóság, mert a családok beengednek az otthonukba, esetleg megkapod a lakáskulcsot is, és Te sem engednél be a lakásodba megbízhatatlan embert.
Mivel a festő vegyszerekkel dolgozik, nem lehetsz allergiás ezekre az anyagokra.
Ezért alkalmassági vizsgálaton kell átesned, csak így kezdheted el a szakma elsajátítását.
A tériszony is kizáró ok lehet, mert gyakran kell a magasban dolgozni.
Ha ezt a szakmát választod, sok örömet szerezhetsz az embereknek, akik kellemesen érzik magukat egy hangulatosan kifestett lakás falai között és hálásak lesznek Neked a jól végzett munkáért.


Kárpitos

Mióta világ a világ, az emberek arra vágytak, hogy kényelmesen ülhessenek, aludhassanak. A lakás dísze is legyen a bútorzat, amely az ő kényelmét is szolgálja. Szerencsére éltek és élnek olyan emberek, akik segíteni tudtak, tudnak ennek megoldásában. Ők a kárpitosok!

Mi mindent tud egy kárpitos?
- régi bútorokból készít újat,
- a maga által megtervezett, megálmodott elképzeléseket formába önti.
A szakma jellemzője a változatos munkahely, az ötletességet, ügyességet igénylő tevékenység és a jó kereseti lehetőség, akár külföldön is.

Iskolánkban hosszú évek óta képzünk kárpitosokat. A tanulók szívesen járnak intézményünkbe, hiszen minden feltétel adott ahhoz, hogy elsajátítsák e szakma fortélyait.
Tehát ha szereted a szép dolgokat, ha jó a kézügyességed, ha rácsodálkozol egy-egy különleges bútordarabra, akkor gyere hozzánk!


Kőműves és hidegburkoló

Ez az egyik legszebb szakma, amikor holt anyagokból valami élőt, valami csodálatosat hozunk létre: házakat építünk, ahol családok élnek, épületeket, ahol emberek dolgoznak vagy szórakoznak.
A kőműves a legrégebbi szakma. Már több száz, több ezer éve is gyönyörű és maradandó dolgokat alkottak az akkori mesterek, gondolj csak az ókori piramisokra vagy a középkori katedrálisokra!
Ha te is maradandót akarsz alkotni, ami több generáción keresztül is fennmarad, akkor válaszd ezt a szakmát!
Ahhoz, hogy ezen a területen sikeres legyél, pontos, precíz munkavégzésre van szükség.
Tűrni kell a monotóniát, mert gyakran nagy felületen kell dolgozni, és az utolsó téglának is ugyanolyan pontosan kell illeszkednie, mint az elsőnek.
Ha tériszonyod van, inkább másik szakmát válassz, mert gyakran kell a magasban, állványzaton dolgozni.
A burkolás szépérzéket, fantáziát, kreativitást igényel, és jó kézügyességet.
Türelmesen, aprólékosan kell tudnod dolgozni, ha szépen akarod végezni a munkádat, és azt szeretnéd, hogy a megrendelő elégedett legyen.
Ha rendelkezel a felsorolt tulajdonságokkal, bátran jelentkezz erre a szakmára!
Ha alaposan elsajátítod a fortélyait, sok örömöd leled majd benne.


Épület- és szerkezetlakatos

Ha te vagy az a gyerek, akit anyukája mindig megszid, mert szét- és összeszerel minden szerkezetet, akkor itt a helyed! Biztosabb kézzel, pontosabban tudnád mindezt, ha kiváló szakoktatók megtanítanák neked:
● gépelemek átalakítását, javítását, készítését
● kötések, szerkezetek szerelését, bontását

Azért ajánlom még ezt a szakmát, mert jól el lehet vele helyezkedni, ami a mai világban igen fontos!
A közreműködéseddel gyártott, szerelt házak vasszerkezete még 50, sőt 500 év múlva is „állja a sarat”!


Karosszérialakatos

Ha hiszitek, ha nem, egy roncsból is lehet álomautót készíteni! Karosszérialakatosként akár saját verdát is kikalapálhatsz, hegeszthetsz, vághatsz olyan baró kasznival, amivel végigsuhanhatsz a főutcán. Bajba jutott embereken segíthetsz úgy, hogy a sérült autók kaszniját megjavítod, így az nem növeli a roncstelepen dekkoló ipari hulladékok számát. Jó eséllyel tudsz ebben a szakmában elhelyezkedni ami nem utolsó szempont!


Ipari gépész

Ha szeretsz érdekes gépeket bütykölni, gyárak kulisszatitkaiba bepillantani, akkor tanulj ipari gépészetet! Itt a helyed! Képes leszel akár hatalmas gépóriások javítására, karbantartására is. De egy apró alkatrész is okozhat meghibásodást, amit kellő szakértelem megszerzése után Te is el tudsz hárítani!


Szárazépítő

Ha érdekel a házépítés, szívesen végzel aktív alkotói munkát, vannak ötleteid, de nem szeretnél téglát cipelni, maltert keverni és az időjárás viszontagságait elviselni, akkor a szárazépítő szakma pont neked való. A szárazépítészet olyan jellegű technológiát jelent, amely nedvességet nem visz be az épületbe. Például a gipszkarton válaszfalak, valamint üvegfalak, amiket könnyen és gyorsan lehet szerelni és bontani. A gipszkarton szerkezetek tömege sokkal kisebb, mint például a tégla válaszfalak tömege. A szerelt szerkezetek a tervezőnek szinte korlátlan tervezői szabadságot, fantáziadús formaalkotási lehetőséget nyújtanak. A szárazépítés a befejező munkák közé tartozik, ezért az ő munkájuk akkor kezdődik, amikor az épületben már elkészült az összes tartószerkezet (alapozás, falak, pillérek, gerendák, födémek, tető), és helyükre kerültek a nyílászárók (külső ajtók, ablakok). A szárazépítő nagymértékben hozzájárul az épület belső tereinek végleges megjelenéséhez, az egyes helyiségek használhatóságához és az elkészült épületben tartózkodók kellemes közérzetéhez, ezért nagyon fontos, hogy nagy szakértelemmel, kellő odafigyeléssel és precizitással végezze a munkáját. Iskolánkban 2013. szeptemberétől új szakmaként indul az oktatás. A képzési idő három év, melynek nagy része gyakorlati képzésből áll.


Nyomdai gépmester

Aki rendelkezik érettségivel, precízen és igényesen végzi munkáját és viszonylag rövid idő alatt (két év) egy olyan mesterséget szeretne, amelynek Kecskeméten komoly múltja és jövője is van, annak tökéletes választás a nyomdai gépmester szakma. Iskolánkban jól képzett szakmai tanárok nyújtják az elméleti képzést, külső gyakorlati munkahelyeken pedig megtanulható a szakma minden fortélya.
A nyomdai gépmester faladata igen sokrétű. Behelyezi a nyomóformát a nyomógépbe és rögzíti, beállítja a nyomóformát, a papír futását, illeszkedését a berakóasztaltól az alap-illesztékig. Előkészíti a nyomathordozókat minőség, méret és nyomógép szerint megvágva. Biztosítja a nyomtatáshoz szükséges festéket. Kikeveri a direkt színeket receptúra és színminta szerint. Előkészíti a nyomógépeket. Elvégzi a nyomógép napi karbantartását.


Kiadványszerkesztő

Kiadványszerkesztő képzést ajánljuk mindazoknak, akik érettségivel és alapvető számítástechnikai ismeretekkel rendelkeznek, és szeretnének egy új, korszerű és érdekes szakmát elsajátítani.
A kiadványszerkesztő munkája rendkívül változatos. Feladatai közé tartozik az összes nyomtatott anyag szerkesztése és tervezése, fényképekkel történő digitális animációk készítése. Rajzolóprogramok segítségével plakátokat, szórólapokat, meghívókat tervez és készít. Mindezen munkatevékenységeket a legkorszerűbb szoftverek segítségével végzi. A képzés időtartama két év és több mint 60 %-a gyakorlati munkahelyeken történik. A végzett szakemberek elsősorban fotóstúdiókban, nyomdákban, irodai jellegű munkahelyeken keresettek, de az élet minden olyan területén el tudnak helyezkedni, ahol nyomdai illetve nyomtatott termék előállítására kerül sor.


Rendészet

Sok kisgyerek ábrándozik arról, hogy ha felnő, rendőr lesz. Egyenruhát visel, üldözi és elfogja a rossz embereket, és börtönbe zárja őket. Később lélegzet-visszafolytva nézik a filmekben az autósüldözéseket, az izgalmas akciókat, a csinos uniformisokban a lehetetlenre is képes hősöket.
Ha meg szeretnéd valósítani ezeket az álmokat, segítünk Neked elindulni ezen az úton!
Itt a helyed, ha tenni akarsz valamit az emberekért, ha ki szeretnéd vonni a forgalomból a rosszfiúkat, ha kicsit biztonságosabbá szeretnéd tenni a világot.
A 4 éves képzés során betekintést nyerhetsz a belügyi rendészet rejtelmeibe. A közismereti tárgyak mellett főbb tantárgyaid az informatika, kommunikációs gyakorlatok, belügyi-rendészeti ismeretek és a testnevelés lesznek. Választhatsz, hogy angol vagy német nyelvet szeretnél-e tanulni.
Ha az érettségi megszerzését követően tovább akarsz tanulni valamelyik rendészeti szaközépiskolában, vagy még magasabbra teszed a mércét, és célod valamelyik szakirányú főiskola, biztos lehetsz abban, hogy az iskolánkban megszerzett tudás előnyt fog jelenteni számodra!
Hívunk! Várunk! Jelentkezz!