Szakgimnázium (korábbi nevén szakközépiskola):

Ezekben az osztályokban a Nemzeti alaptantervre épülő kerettanterv szerinti közismereti oktatással párhuzamosan - a szakképesítések közös tartalmi elemeit magában foglaló- szakmai elméleti és gyakorlati oktatás folyik, amely felkészít a kötelező szakmai érettségi vizsgatárgy érettségi vizsgájára. A szakmai érettségi munkakör betöltésére jogosító végzettséget ad.

A szakmai érettségit szerzett tanuló további egy év alatt (rendészeti ágazatnál az alkalmassági vizsgán való megfelelés esetén, a BM által fenntartott rendészeti szakközépiskolákban, további 1,5 év alatt) szakképzési évfolyamon az ágazathoz tartozó szakképesítést szerezhet.

VÁLASZTHATÓ SZAKGIMNÁZIUMI OSZTÁLYOK A 2016/2017-ES TANÉVBEN:

Iskolánkban közlekedés, építészet, rendészet, nyomdaipar, szépészet és iparművészet ágazatokban általános iskolát végzettek számára indítunk osztályokat.

  • KÖZLEKEDÉS ÁGAZAT: (jelentkezési kód 710)
A 4. év szakmai érettségivel zárul, amely karosszéria összeszerelő munkakör betöltésére jogosít.  Ezután lehet felsőoktatási intézményekbe jelentkezni.  Akik nálunk maradnak, azok +1 év elvégzése után autószerelő, vagy autóelektronikai műszerész szakmát, ezt követően +1 év elvégzése után technikusi oklevelet szerezhetnek.
Autószerelő, (4+1)
Autóelektronikai műszerész (4+1)
Autótechnikus (4+1+1)   
  • ÉPÍTÉSZET ÁGAZAT: (jelentkezési kód 720)
A 4. év szakmai érettségivel zárul, amely szerkezeti szerelő munkakör betöltésére jogosít.
Ezután lehet felsőoktatási intézményekbe jelentkezni, vagy további 1 év elvégzésével technikusi oklevelet szerezni.
Magasépítő technikus (4+1)
  • RENDÉSZET ÁGAZAT:
rendészeti ágazati képzés (jelentkezési 780)
A 4. év szakmai érettségivel zárul, amely személy és vagyonőr, segédfelügyelő munkakör betöltésére jogosít. A szakmai érettségi illetve a sikeres fizikai, pszichológiai és egészségügyi felvételi után lehet a Belügyminisztérium által fenntartott rendészeti szakközépiskolába jelentkezni, ahol 1,5 alatt rendőr szakképesítést szerezhetnek.
A  katonai alapismeretek, az idegen nyelv, az informatika,  a testnevelés és a rendészeti szakmai tárgyakat emelt óraszámban tanítjuk, ezzel is elősegítve a sikeres szakirányú továbbtanulást.
  • KÉPZŐ ÉS IPARMŰVÉSZET ÁGAZAT (jelentkezési kód 750)
A 4. év szakmai érettségivel zárul, amely dekorációs festő, reklámtábla festő munkakör betöltésére jogosít.  Ezután lehet felsőoktatási intézményekbe jelentkezni, vagy további 1 év elvégzésével kiadványszerkesztő szakmát szerezhetni.
Kiadványszerkesztő (4+1 év)
 
  • NYOMDAIPAR ÁGAZAT: (jelentkezési kód 740)
A 4. év szakmai érettségivel zárul, amely nyomdaipari munkás munkakör betöltésére jogosít. Ezután lehet felsőoktatási intézményekbe jelentkezni, vagy további 1 év elvégzésével nyomdai gépmester szakmát szerezni.
Nyomdai gépmester (4+1)

  • SZÉPÉSZET ÁGAZAT:
A 4. év szakmai érettségivel zárul, amely műköröm építő, szolárium kezelő munkakör betöltésére jogosít.  Ezután lehet felsőoktatási intézményekbe jelentkezni. Akik nálunk maradnak, azok +1 év elvégzése után gyakorló fodrász, gyakorló kozmetikus szakmát, ezt követően +1 év elvégzése után fodrász, kozmetikus szakmát szerezhetnek.
Gyakorló fodrász (4+1) (jelentkezési kód 760)
Gyakorló kozmetikus (4+1) (jelentkezési kód 770)
   
Mind a hat szakmaterületen angol és német nyelv közül lehet választani, informatikát, alkalmazott számítástechnikát (INVENTOR, AutoCAD, ArchiCAD)  is tanulnak az ide jelentkező tanulók.

Felvételi követelmények:

A közlekedés, az építészet, a nyomdaipar, a szépészet és a képző és iparművészet ágazati képzéseknél: egészségügyi alkalmasság és sikeres felvételi eredmény a felvételi eljárást megelőző írásbeli vizsgán.

A felvételi pontok számítása: felvételi eredmények: 50% + hozott pontok 50% A hozott pontok kiszámítása a 7. osztály év végi és a 8. osztály első félévi eredménye alapján történik az alábbi tantárgyakból: matematika, magyar nyelv és irodalom, történelem, idegen nyelv, fizika. (+ kémia, biológia a szépészet ágazatra jelentkezőknél).

A rendészet ágazatban: egészségügyi alkalmasság (szemüvegesség, színtévesztés, asztma, cukorbetegség, csökkent hallásképesség a szakirányú továbbtanulásnál kizáró ok), sikeres felvételi eredmény a felvételi eljárást megelőző írásbeli vizsgán és a testnevelés erőnléti felmérésen.

A felvételi pontok számítása:    felvételi eredmények: 50% + testnevelés erőnléti felmérés 25% + hozott pontok 25%

A hozott pontok kiszámítása a 7. osztály év végi és a 8. osztály első félévi eredménye alapján történik az alábbi tantárgyakból: matematika, magyar nyelv és irodalom, történelem, idegen nyelv, testnevelés.

Az erőnléti felmérés követelményei: kötélmászás, hanyattfekvésből felülés hajlított térdekkel, fekvőtámasz, ütemezett 20 méteres ingafutás, gurulóátfordulás előre és hátra.

Felvételi időpontok:

Egységes írásbeli felvételi vizsga:
2016. január 16. 10.00-13.00 óra
(pótnap: 2016. január 21. 1400-1600 óra)
Testnevelés alkalmassági vizsga (rendészeti képzésre jelentkezőknek):
2016. február 23. és  25.14.00-16.00 óra
(pótnap: 2016. március 1. 14.00-16.00 óra)
a honlapon nyilvánosságra hozott beosztás szerint.

Külön értesítést nem küldünk, a felvételi beosztását a honlapon tesszük közzé!