Iskolaújság
avagy "Így írunk mi..."

Gólyabál 2009

Idén ismét megrendezésre került iskolánkban a hatalmas tömeget vonzó gólyabál, ami ismét fergeteges produkciókat tartogatott a kíváncsi nézők számára.
Nekem ez volt az első olyan gólyabál, ahol csak egyszerű nézőként érkeztem, mégis nagy volt az izgalom bennem is: idén ki viszi el tőlünk a vándorserleget, amit minden évben az az osztály kap meg, akiknek a produkciója egyértelműen elnyerte a zsűri tetszését.
Délelőtt még nagyban mentek a próbák, nevettek és poénkodtak az elsősök, amikor valami nem sikerült. De ahogy besötétedett, rajtuk is úrrá lett a félelemmel vegyes izgalom érzése.
Amint elkezdődött a gólyabál, azonnal oldódni kezdett a hangulat. Az elsős gólyák egy vicces esküt tettek le, de ebből az ugyancsak gólyáknak számított tanárok (akik első évüket töltik itt ebben az iskolában) sem maradtak ki.
Lassan teljesen besötétedett, amikor kezdetét vette az igazi buli. Minden elsős osztály egy saját számot adott elő, amire heteken át készültek. Igazán vegyes volt az idei produkciók fajtája. Break-esektől kezdve az Apácashow-ig minden jelen volt valamilyen formában. Az izgalom a végére a tetőfokára hágott, ugyanis idén sem maradt el a tanárok műsora, ami mindig is ennek a jeles eseménynek a fénypontja volt. A hippi tanárok után jött a gólyáknak a várva várt pillanat: kihirdetik, hogy idén melyik osztály viszi el a vándorserleget. A zsűri pontjait összeadták és kihirdették: idén a 9/D (rendészeti) osztály viheti el a serleget. Aztán elkezdődött a gólyabált lezáró diszkó ahol Zsikla Károly ült be a pult mögé és jobbnál jobb zenével szórakoztatta a közönséget.
Én ismételten jól éreztem magam, örülök, hogy itt lehettem. Többek elmondása szerint lehetett volna hosszabb is a buli,de hát mindenki tudja: semmi sem tart örökké. Egyvalamiben biztosak lehetünk: Jövőre ismét eljövünk a gólyabálra.

Király István 10/G


Gólyabál 2008

Idén is megrendezésre került október 17-én iskolánkban a gólyák előadásával a Gólyabál, ahol a kilencedikesek mutathatták, meg hogy mit is tudnak. Közel 300 diák versenyzett, többnyire vicces szórakoztató műsort adtak elő.
Én - mivel tavaly is sikerült részt vennem ebben a mulatságban - büszkén állíthatom, hogy az idei osztályom. a 9/g produkciója sokkal színvonalasabb lett. Nem volt kérdés, hogy melyik osztály viszi el a dicsőséget, és a vándorkupát. A Vándorkupa különös tiszteletnek örvend. Minden osztály egy évig birtokolhatja. Az az osztály kapja, aki az öttagú zsűri tetszését legjobban elnyerte. Idén a mi osztályunk tudhatja magáénak ezt a kupát.
Egy ötletes matrózjelmezbe bújtunk, és a matrózok kemény életét mutattuk be a nézőknek David Jordan - Sun Goes Down című slágerére. A koreográfiát Horváth Zsolt táncművész tanított be. Fergeteges sikert arattunk, a közönség őrjöngve bíztatott bennünket. Mióta ebbe az iskolába járok soha nem hallottam még ekkora üdvrivalgást, mint amikor átvettük a kupát, majd még egyszer előadtuk a táncot.
De még jó pár műsor volt, amely szerintem megérdemelt volna egy különdíjat. A 9/4 osztály például árnyjátékot mutatott be, ami megdöbbentette a közönséget. Még soha, senkinek nem jutott eszébe, hogy pár tornafelszerelésből ilyen látványos műsort lehet adni. De léptek ki figurák a régi western képregényekből is a fodrász lányok jóvoltából, volt katonai felvonulás is a 9/R osztály előadásával. Tavaly a magasépítők vitték el a kupát - idén az utódaik ismét hatalmas műsort adtak elő. Így nem sokkal maradtak le, minden elismerésem feléjük idén is szoros meccset vívott a két osztály.
Az est fényét a break táncosok is emelték, míg az osztályok átöltöztek, addig látványos akrobatikus mutatványokkal kápráztatták el a közönséget. Meg kell említeni még a 10/H osztályt is akik kimagasló  produkcióval készültek. A jelmezek és a koreográfia mesterien volt kidolgozva.
Nem lehet  kihagyni  a humoros tanári előadást sem, melynek zenéje a mindenki által ismert és közkedvelt "Riszálom ugyis - ugyis" volt. A tanulókat is meglepte a műsoruk,  egyben furcsa volt a tanárainkat a színpadon táncolni látni.
Nagyon tetszett a gólyabál én, mivel tavaly is részt vettem benne rosszabbra számítottam. De szerencsére kellemeset csalódtam. Mondhatni kis iróniával - szívesen vennék részt még egyszer egy ilyen kulturált és látványos buliban. Semmi probléma nem volt, sajnálom azokat, akik kihagyták és két év tapasztalata után mondom, hogy bátran el lehet jönni, mert ilyen buli évente csak egy van.

Király István, Zeley Márk 9/G

Az iskolában október 17-én volt a gólyabál, melyre már jóval előtte megkezdtük a készülődést. Hetente többszőr próbáltunk, mert mi szerettünk volna megnyerni a kupát. Sok segítséget kaptunk Tapasztó Ági nénitől. Ő tanította be nekünk a táncot. Osztályfőnökünktől, Molnár Éva nénitől sok bíztatást kaptunk. Nehézséget jelentett, hogy sokan hiányoztak a próbákról, de mi,  akik ott voltunk, igyekeztünk pótolni őket.
A bál a gólyaesküvel kezdődött,a diákok után az új tanárok is lették az esküt. Eztán következtek a táncbemutatók. A fellépő osztályok különböző stílusú táncokat adtak elő. Az osztállyal egy orosz táncot mutattunk be, amit a zsűri egy oklevéllel jutalmazott. És folytattuk a táncolást az utána kezdődő discóban. Jó hangulatban telt el az egész este, jól éreztük magunkat a bál végéig.
  
Szedljak Alexandra 9/B

A 9/G műsora:

A tanárok műsora:


Emlékműsor

2008. október 6-án az 1848/49-es szabadságharc áldozataira és a 13 aradi vértanú halálára emlékezett ünnepi műsorral a 10/b osztály. A több hetes felkészülés és a közös feladatvállalás összekovácsolta osztályunk közösségét.

Kövesi Senon és Tóth Alexandra 10/b


Kórus

A tavalyi évben minden iskolai rendezvényen szerepet az iskolai kórus Keléné Göndöcz Ágnes tanárnő vezetésével. Tavaly nagy sikert aratott a Mikulás ünnepség, amelyet az akkori 11/b adott elő. A kórus szerepelt többek között a ballagáson és az évzárón is.

Krasnyánszki Katalin 12/b


24 órás kosárgála

A tavaly megrendezett 24 órás kosárlabda nagy élmény volt a számomra. Nagyon jó volt a hangulat, mert szinte minden osztály játszott. A legjobb az volt, hogy a tanári gárda is összehozott egy csapatot és több osztállyal felvette a küzdelmet.

Ádám Sándor 10/b


Sporttábor

A csillebérci tábor nagyon jól sikerült az elmúlt nyáron. Sok sportágban versenyeztek a különböző csapatok, például foci, kézilabda, kosárlabda. Az estéket élveztük a legjobban, mert hajnalig tartottak a bulik.
Sok embert megismertünk és nagyon jó barátságok szövődtek.

Ádám Sándor 10/b


Hunyadi Napok

Az idén a Hunyadi napon a Hunyadi Mátyás Általános Iskola, a Hunyadi János Általános Iskola és a mi iskolánk mérkőzött meg. Sok jó játék volt: íjászat, kötélmászás, floorball, diszkoszvetés, futás. Az olimpiai játékok hangulatát idézve a versenyszámokban mindenki keményen harcolt.  Külön szenzációnak számított, hogy voltak, akik lóval érkeztek az iskola elé. A versenyt a mi iskolánk diákjai nyerték meg.

Farkas Tibor 10/b


Makett szakkör

Lassú Gábor tanár úr a makett szakkör vezetője. Mindenféle makettet szoktunk csinálni, de legtöbbször tankot. Nagyon szeretek makettezni, mert jó mulatság és sok türelmet igénylő munka. Saját készítésű makettemmel Szolnokon 3. helyezést értem el.

Lucza László 10/g